Ενημέρωση Καταναλωτή
Τι να προσέξω στην αγορά πέλλετ;

Τι να προσέξω στην αγορά πέλλετ;Η ποιότητα των καυσίμων έχει αντίκτυπο τόσο στην οικονομία, όσο και στην κατανάλωση, αλλά επίσης τα διαστήματα ανεφοδιασμού και καθαρισμού. Τα καύσιμα βιομάζας, όπως το pellet έχουν λίγα χρόνια που εμφανίστηκαν στη χώρα μας. Κρίνεται λοιπόν πολύ σημαντική η ενημέρωση των καταναλωτών γύρω από την ποιότητα και τη διασφάλισή της.

Ο καταναλωτής θα πρέπει να αξιολογήσει προσεκτικά τα διαθέσιμα pellet στην αγορά.
Περισσότερα...
H κατανάλωση σε πέλλετ θα τριπλασιαστεί στην Ευρώπη μέχρι το 2020

H κατανάλωση σε πέλλετ θα τριπλασιαστεί στην Ευρώπη μέχρι το 2020Η Ευρωπαϊκή Ένωση δημοσίευσε πρόσφατα την ετήσια έκθεσή της για τα βιοκαύσιμα για το 2013 σύμφωνα με το Παγκόσμιο Δίκτυο Πληροφοριών Γεωργικών Προϊόντων USDA. Η έκθεση αποκαλύπτει ότι η ΕΕ είναι η μεγαλύτερη αγορά pellets ξύλου στον κόσμο, με κατανάλωση περίπου 14,3 εκατομμυρίων MT το 2012 .
Περισσότερα...
Τι να προσέξω στην αγορά πέλλετ;

Ξύλο, πέλετ και αιθαλομίχλη: Τα αίτια του προβλήματος - συμβουλές αγοράς.Το υγιές ξύλο στη μορφή του καυσόξυλου ξηραμένου στο 16% του ξηρού του βάρους, όπως και στη μορφή των πέλετς από δασική βιομάζα που φέρουν πιστοποίηση για χρήση σε κατοικίες, καθώς και το ξύλο στη μορφή μπριγκέτας από ξηραμένα πλανίδια και πριονίδι ξύλου, αποτελούν ιδανικά προϊόντα για σωστή καύση, γιατί είναι οικολογικά προϊόντα αειφορίας και δεν πρέπει να γίνεται σύγκριση με το ηλεκτρικό ρεύμα το αέριο και το πετρέλαιο που εξαντλούνται.
Περισσότερα...