Συχνές Ερωτήσεις

Μπορεί ο λέβητας να αποσυρναμολογηθεί ώστε να μας βολέψει στη μεταφορά του;
Οι λέβητες της Alfa Therm Καριωτάκης μπορούν να χωριστούν σε δύο κομμάτια: στο κυρίως σώμα του λέβητα και στο σύστημα τροφοδοσίας με το σιλό. Η διάσπαση γίνεται πολύ απλά με τέσσερις μόνο βίδες.
Ο λέβητας έχει μόνο αριστερά το σιλό;
Οι λέβητες πολλαπλής κάυσης της Alfa Therm Καριωτάκης βγαίνουν το κάθε μοντέλο σε δύο εκδοχές, μία με αριστερά τοποθετημένο και μια δεξιά τοποθετημένο σιλό και σύστημα τροφοδοσίας. Διαλέξτε εκείνον που σας βολεύει σύμφωνα με το λεβητοστάσιό σας.
Έχω στενόμακρο λεβητοστάσιο(πχ κάτω από μπαλκόνι) και δε χωράει ο λέβητας κάθετα ενώ κατά μήκος δε θα έχω χώρο να ανοίξω τις πόρτες του. Υπάρχει λύση;
Υπάρχει, αν μπορείτε να έχετε δύο εισόδους στο λεβητοστάσιο μπορούμε να τοποθετήσουμε το σύστημα τροφοδοσία με το σιλό στην πίσω πλευρά του λέβητα (πίσω από την καμινάδα) κατά παραγγελία. Σε αυτή την περίπτωση χρειάζεται μία πρόσβαση από μπροστά για καθαρισμό και επίβλεψη και μία πρόσβαση από την πίσω μεριά για τροφοδοσία.
Έχω το λεβητοστάσιο στο υπόγειο όπου δεν έχω καλή πρόσβαση αλλά ούτε χώρο για αποθήκευση καυσίμου, ενώ θα με δυσκολεύει να το ανεφοδιάζω. Υπάρχει λύση;
Υπάρχει, μπορούμε να κατασκευάσουμε το κατά παραγγελία χωριστό σύστημα τροφοδοσίας του λέβητα πολλαπλής καύσης σας. Μπορούμε να τοποθετήσουμε σιλό σε υψηλότερο επίπεδο και έξω από το κυρίως κτίριο. Επικοινωνήστε μαζί μας να σας δώσουμε λύσεις!
Μπορώ να συνδυάσω το λέβητα πολλαπλής καύσης με άλλα συστήματα θέρμανσης;
Φυσικά, ο λέβητας πολλαπλής καύσης στηρίζει τη λειτουργία του στα ίδια δεδομένα για θέμανση ζεστού νερού όπως οι λέβητες πετρελαίου, αερίου, η ηλιοθερμία, η ηλεκτρική αντίσταση κτλ. Με τους ηλεκτρονικούς πίνακες ελέχγου και το αυτόματο σύστημα τροφοδοσίας μπορείτε να τον συνδυάσετε όπως εσείς θέλετε!
Μπορώ να συνδυάσω καύση δύο διαφορετικών καυσίμων;
Φυσικά, ο λέβητας είναι πολλαπλής καύσης! Μπορείτε να έχετε ανακατεμένα δύο ή και περισσότερα ήδη βιομάζας (pellet, ελαιοπυρήνα, καλαμπόκι, θρυμματισμένο ξύλο, κουκούτσια, τσόφλια κτλ). Αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι η εκ νέου ρύθμιση της καύσης καθώς πλέον μιλάμε για ένα νέο καύσιμο. Το κάθε καύσιμο έχει διαφορετική ανάφλεξη, διάρκεια καύσης και απόδοση και έτσι πρέπει να προσαρμόζεται κατάλληλα τη ρύθμιση.
Μπορώ να χρησιμοποιώ ταυτόχρονα καύσιμο τοποθετημένο στην εστία και καύσιμο από το σιλό.
Μπορείτε αλλά δεν το συστήνουμε. Η καύση των καυσίμων που τοποθετούνται στην εστία (ξύλα, κάρβουνα, βιοκάρβουνο, μπρικέτες, κτλ) δεν είναι το ίδιο ομοιόμορφη ειδικά του ξύλου. Έτσι δεν είναι η πλέον ελεγχόμενη καύση. Το να τροφοδοτούμε με σταθερή ρυθμό κάποιο άλλο καύσιμο δε σημαίνει ότι θα αυξάνουμε την απόδοση της καύσης. Γενικά τα καύσιμα στην εστία θέλουν παρατήρηση και ενασχόληση όπως στους ξυλολέβητες, στις ξυλόσομπες ή το τζάκι. Βέβαια μπορείτε να καίτε καύσιμο στην εστία και όταν μειώνεται αισθητά η καύση να γυρίσετε σε τροφοδοσία καυσίμου από το σιλό.