Καυστήρες Pellet για μετατροπή σε λέβητες πετρελαίου

Μεταβείτε από πετρέλαιο ή αέριο σε πελλετ άμεσα και οικονομικά!

Η καύση πετρελαίου είναι πλέον η ακριβότερη λύση. Τη λύση έρχεται να δώσει ο καυστήρας Pellet ALFA THERM X.

Ζεσταθείτε με την πιο άμεση και οικονομική λύση:Με πλήρη γκάμα που ικανοποιούν λύσεις από 5 έως και 550 KW μπορούμε να αντικαταστήσουμε το πετρέλαιο από λέβητες σε μικρές κατοικίες έως και βιομηχανικούς λέβητες. Δεν απαιτείται υδραυλικός, δεν αλλάζει τίποτα στο σύστημα θερμανσής σας. Στην πόρτα του λέβητά σας προσαρμόζεται το νέο καυστήρα και δίπλα το δοχείο καυσίμου με τον κοχλία τροφοδοσίας.

Αξιοποιώντας τον αυτόματο καθαρισμό, τους ηλεκτρονικούς πίνακες αυτοματοποίησης και το μηχανισμό αυτόματης τροφοδοσίας pellet διατηρείται όλα τα πλεονεκτήματα της καύσης πετρελαίου ή αερίου αλλά πολύ πιο οικονομικά. Μη σκέφτεστε αν θα ανάψετε φέτος το λέβητα. Ταυτόχρονα η καύση pellet δεν επιβαρύνει το περιβάλλον όπως το πετρέλαιο.

H στιβαρή ανοξείδωτη κατασκευή του τον κάνει να αντέχει και τις πιο αντίξοες συνθήκες λειτουργίας. Ο εσωτερικός τροφοδότης καυσίμου μας εξασφαλίζει απροβλημάτιστη συνεχόμενη καύση χωρίς εμπλοκές.

Χωρίς αλλαγές στο λεβητοστάσιό σας κάνετε εξοικονόμηση χρημάτων έως και 60% σε σχέση με την καύση πετρελαίου.

Η καρδιά του συστήματος είναι ο υπολογιστής του καυστήρα. Το ντουέτο πανίσχυρου επεξεργαστή ARM-32 bit και λογισμικού τεχνολογίας CAN-bus δίνουν στο σύστημα απεριόριστες δυνατότητες ελέγχου και επέκτασης.

Απόλυτη ασφάλεια με έλεγχο θερμοκρασίας καυστήρα - οπτική αναγνώριση επίπεδου φλόγας - έλεγχο θερμοκρασίας συστήματος στον βασικό εξοπλισμό.
Μετατροπή λέβητα πετρελαίου/αερίου σε pellet, λέβητας Πελλετ, λέβητας pellet, λέβητας ελαιοπυρήνα, λέβητας πυρήνα, biomass, λέβητας βιομάζας, λέβητας Ξύλου, πυρηνολέβητες, λέβητας, λέβητας πολλαπλής καύσης, λέβητας alfa therm, καριωτάκης, κατασκευή λεβήτων, καυστήρας πελλετ, καυστήρας βιομαζας, καυστηρες πελλετ τιμες, kaysthres, λεβητες pellet τιμες, levites me pirina, λεβητες πυρηνοξυλου,  ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, πράσινη ενέργεια, εναλλακτικά καύσιμα, θέρμανση, μετατροπή πετρέλαιο, πετρέλαιο, καυστήρας, λεβητοστάσιο, ΕΝ 303-5, ενεργειακή αναβάθμιση, εξοικονόμηση κατ οίκον, Ξύλα, Καλαμπόκι, Μπρικέτες, Τσόφλια, Κουκούτσια, Κάρβουνο, ατμολέβητες, αερόθερμα, λέβητες θερμοκηπίου, καυστήρες φούρνου, plc, πιστοποιημένοι λέβητες, ελληνικοί λέβητες, ελληνικός λέβητας


Λειτουργικότητα, απόδοση, ασφάλεια!  • Με την προσθήκη αισθητήρα λάμδα ελέγχου καυσαερίων επιτυγχάνουμε αποδόσεις καύσεως έως και 99%. Είναι κατασκευασμένος εξ ολοκλήρου από ανοξείδωτο χάλυβα και από πυρίμαχο ανοξείδωτο σε όλες τις περιοχές καύσης, άρα είναι υψηλής μηχανικής αντοχής στις θερμικές και μηχανικές καταπονήσεις.

  • Μεταλλικό περίβλημα καυστήρα βαμμένο ηλεκτροστατικά, μονωμένο εσωτερικά για την περαιτέρω μείωση της ήδη χαμηλής στάθμης θορύβου. Ευανάγνωστη, εύχρηστη οθόνη υγρών κρυστάλλων 3,5'', για εύκολο χειρισμό.

  • Έλεγχος καύσης με : θερμοκρασία νερού, θερμοκρασία καυσαερίων, εξασφάλιση λειτουργίας με καλό ελκυσμό καμινάδας.

  • Αναλογική ρύθμιση (inverter) της ισχύος ανεμιστήρα, ορίζοντας εξ αρχής την μέγιστη και την ελάχιστη επιθυμητή ισχύ του συστήματος και αυτόματη μετάβαση του καυστήρα σε ισχύ συντήρησης φλόγας.

  • Διαφορετικά είδη μπούκας που μας εξασφαλίζουν την σωστή γεωμετρία φλόγας για κάθε τύπο λέβητα (ξύλου ή πετρελαίου, μαντεμένιου ή χαλύβδινου).

  • Εργονομική θέση όλων των εξαρτημάτων καυστήρα για εύκολη πρόσβαση σε αυτά.

  • Αυτοδιάγνωση προβλημάτων καλής λειτουργίας και εμφάνιση κωδικού σφάλματος στην οθόνη.

  • Πλήρης επάρκεια ανταλλακτικών.

Προαιρετικά υπάρχουν και οι εξής δυνατότητες: Μέτρηση καύσης με αισθητήρα λ. Αυτόματη εντολή λειτουργίας ανεμιστήρα καμινάδας για βελτίωση του ελκυσμού αυτής . Τοποθέτηση οθόνης χειρισμού σε απόσταση από τον καυστήρα. Έναρξη και παύση του καυστήρα από απόσταση (έναρξη συστήματος με τηλεφωνική συσκευή ή κινητό). Τοποθέτηση αισθητήρα ελέγχου επάρκειας πέλλετ στην δεξαμενή
Pellet Πολύ εύκολο στην εγκατάσταση. Μετατροπή για κάθε λέβητα πετρελαίου ή αερίου, ακόμα και σε ξυλολέβητες. Δε χρειάζεται υδραυλικός, μόνο ηλεκτρολόγος.

Pellet Αποκλειστική καύση πέλλετ. Υψηλή απόδοση στην καύση που φτάνει το 99%. Αυτόματη έναυση και καθαρισμός.

Pellet Η υψηλή ποιότητα κατασκευής και η προηγμένη τεχνολογία εξασφαλίζουν υψηλές αποδόσεις που εξαρτώνται από την κατασκευή του λέβητα της μετατροπής.

Pellet Για να είστε ήσυχοι σας παρέχουμε 3 χρόνια γραπτή εγγύηση σε όλη τη μεταλλική κατασκευή του καυστήρα και πλήρη υποστήριξη 365 μέρες το χρόνο, 24 ώρες τη μέρα. Πλήρες στοκ ανταλλακτικών.

Pellet Η καύση πέλλετ αφήνει μικρές ποσότητες στάχτης που δεν κολλάει στα τοιχώματα του λέβητα. Ο καυστήρας δε θέλει καθάρισμα. Η συχνότητα του καθαρισμού εξαρτάται από το μέγεθος του λέβητα. Από 7 έως 10 μέρες.

Pellet καυστήρας Κάνετε απόσβεση στη μετατροπή από τα μέσα της σεζόν χάρη στην μικρή του κατανάλωση και στην συνολικά ανταγωνιστικότερη τιμή της μετατροπής.

Pellet καυστήρας Η υψηλή απόδοση καύσης σε συνδυασμό με τις προσιτές τιμές των pellet σας προσφέρουν εξοικονόμηση που φθάνει και το 67% συγκριτικά με την καύση πετρελαίου.

Pellet καυστήρας Σεβόμενοι το περιβάλλον με καύσιμα προερχόμενα από την πλούσια ελληνική γη, ζεσταθείτε όχι μόνο οικονομικά αλλά και οικολογικά. Η φιλική προς το περιβάλλον θέρμανση είναι πλέον προσιτή.

Pellet καυστήρας Ο πελάτης μας πρέπει να είναι σίγουρος για το προϊόν που αγοράζει. Όλα τα προϊόντα μας είναι πιστοποιημένα πλήρως και εναρμονισμένα με όλες τις Ευρωπαϊκές οδηγίες και διεθνή στάνταρ.

Pellet καυστήρας Μεγάλη ποικιλία μοντέλων από 5kW μέχρι 550kW.

Το pellet είναι το προϊόν συμπίεσης πριονιδιού που παράγεται κατά την επεξεργασία ξύλου, στεγνού και χωρίς βερνίκια. Η συσσωμάτωση των πριονιδιών οφείλεται στη λιγνίνη που εμπεριέχεται στο ίδιο το ξύλο. Στα μη εγκεκριμμένα pellet χρησιμοποιείται κόλλα ή άλλα συνδετικά. Το pellet είναι οικολογικό αφού πρόκειται για φυσικό ξύλο και όχι μόνο καθώς επαναχρησιμοποιούνται τα υπολείμματα ξύλου που σε μεγάλο βαθμό προκείπτουν από την επεξεργασία ξύλου σε μεγάλες μονάδες ξυλείας. Με τη χρήση πελλετ μειώνονται οι ρύποι στο περιβάλλον και επειδή έχει χαμηλούς ρύπους κατά την καύση και επειδή απαιτεί μικρή δαπάνη ενέργειας για την παραγωγή-τυποποίησή του. Είναι όμως και οικονομικό και συγκριτικά με τα ορυκτά και αέρια καύσιμα ενώ κατατάσσεται σε ένα από τα οικονομικότερα στερεά καύσιμα. Η πολύ αποδοτική του καύση λόγω του μεγάλου λόγου επιφάνειας καύσης προς όγκο αλλά και τα μικρά επίπεδα τέφρας προδίδουν την ποιότητα του συγκεκριμένου καυσίμου.
pellet

Ένα καλής ποιότητας σκληρό & ξηρό ξύλο μπορεί να φτάσει σε θερμιδική αξία τα 4,4 kWh/ kg (ή 3.780 kcal/ kg) με απόδοση καύσης 45 – 50%, το pellet εξασφαλίζει μια θερμιδική αξία 5,3 kWh/ kg (ή 4.560 kcal / kg) με απόδοση καύσης 90%, χωρίς ανάγκη ωρίμανσης & ξήρανσης. Στην πραγματικότητα 1 kg Pellet αποδίδει στην καύση όσο και 2,5 kg ξύλα ! Και σχετικά με την ξυλεία, είναι πολύ πιο πρακτική η αποθήκευση του, καθώς πωλείται σε συσκευασίες των 15 kg, χωρίς απώλεια βάρους στον χώρο αποθήκευσής του, ενώ επιτρέπει και τον αυτοματισμό στη θέρμανση.